onsdag den 16. maj 2018

For lidt arbejde og kedsomhed er en af mange årsager til stress

Paradoksalt nok kan manglende arbejde og kedsomhed være en stor stressfaktor. Der findes mange årsager til stress, men man ser en stigning i personer, som siger at en mindre arbejdsbyrde på jobbet også er stressende. De fleste mennesker har det ikke godt med at sidde på deres arbejde uden at lave noget, for det får dem til at føle, at stolen brænder under dem.
Der har været meget fokus på, at en for stor arbejdsbyrde er en af de helt store årsager til stress. Dermed han man forsømt at kigge på de mennesker, som bliver ramt af stress, fordi de sidder i den omvendte situation. Frygten for at miste sit job er nemlig også noget, som sætter et enormt pres på det enkelt menneske.
Man skal forestille sig, at man sidder på sin arbejdsplads og er enormt bange hver gang chefen kommer ind af døren, fordi man tror at han kommer med en fyreseddel. Derfor er det også uhyre vigtigt, at lederen i virksomheden er åben omkring virksomhedens situation, for på denne måde kan man forebygge en masse årsager til stress.
Lederen står derfor med et kæmpe stort ansvar og med et stort dilemma. Hvordan undgår han, at medarbejderne udsættes for situationer, som han ved der er årsager til stress. For det er også svært at være åben omkring afskedigelser og åbenheden kan i værste tilfælde skabe en medarbejderflugt, som virksomheden ikke er interesseret i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar